Zonnepanelen financieren met een vaste rente van 4,2%

Vanwege de aanschafkosten van zonnepanelen, financieren de meeste mensen dit.
Wij werken hiervoor samen met Lenen op Maat
Lenen op Maat is een onafhankelijk adviseur in Groene leningen voor de zonnepanelen.

Lenen op Maat kan je adviseren welke lening het beste bij jouw situatie aansluit en hoeveel je maximaal kunt lenen. 

Direct een offerte aanvragen

Lening fiscaal aftrekbaar

De lening voor zonnepanelen heeft een extra voordeel ten opzichte van andere leendoelen, de rente van een persoonlijke lening voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Het plaatsen van zonnepanelen wordt gezien als optimaliseren van je eigen woning en op basis hiervan kom je in aanmerking voor belastingvoordeel. Voorwaarde voor dit belastingvoordeel is dat je je persoonlijke lening daadwerkelijk gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen.

Welke financieringsvormen bieden Lenen op Maat?

Welke leenvorm is het best geschikt om je zonnepanelen mee te financieren? Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie. Ben je eigenaar van een koopwoning, kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor een huiseigenaren krediet, bij dit krediet zijn de rentes in de meeste gevallen wat lager dan bijvoorbeeld een standaard doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Doorlopend krediet:
Hierbij sluit je een financiering af waarin de rente flexibel is net als de looptijd van de lening. Je lost af wanneer jij wilt en je kan het afgeloste bedrag daarna ook weer opnemen voor wat extra financiële ruimte.

Persoonlijke lening: 
Je wilt van te voren exact weten waar je aan toe bent, bij een persoonlijke lening heb je een vaste rente, looptijd en maandtermijn. Tegenwoordig is het mogelijk om ook bij een persoonlijke lening kosteloos extra af te lossen (net als bij een doorlopend krediet) als je bijvoorbeeld een financiële meevaller hebt. Hierdoor zal de financiering eerder afgelost zijn en zal je ook op de rente kosten besparen.

Lening met leenvoordeel voor huiseigenaren:
Als je eigenaar bent van een koopwoning kun je profiteren van een lening met een lagere rente. Dit noemen ze een huiseigenaren krediet. De bank beloont het stukje zekerheid wat een koopwoning met zich meebrengt met een lagere rentepercentage.