Zonnepanelen; een slimme zakelijke investering

Door een aantal fiscale voordelen voor bedrijven, kan de investering in zonnepanelen een goede investering zijn. U wekt meteen energie op, bespraart in de energiekosten en draagt bij aan een beter milieur.

Fiscale regelingen en subsidies voor bedrijven

De regelingen en subsidies maken het investeren in zonnepanelen extra interessant. Voor het MKB zijn er de Energie Investeringsaftrek en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.
Voor bedrijven met een grootzakelijke aansluiting (meer dan 3x 80A) is de SDE+ subsidie erg interessant. Naast deze regelingen zijn er nog meer verschillende subsidies beschikbaar.

 • Energie Investeringsaftrek
  Deze regeling is bedoeld om ondernemers te stimuleren te investeren in energiezuinige maatregelen. Te gebruiken bij hoofdaansluitingen t/m 3 x 80A en een minimale capaciteit van het systeem van 25kw. Dit staat gelijk aan ongeveer 95 zonnepanelen.
 • Kleinschaligheidsaftrek
  Met deze regeling kan een deel van de investering van de winst worden afgetrokken in het jaar van aanschaf. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van het investeringsbedrag.
 • SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie)
  De kosten voor duurzame (groene) energie, is vaak hoger dan de kosten voor ‘normale’ grijze energie. De SDE+ zorgt voor een vergoeding voor het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van energie opgewekt door de zonnepanelen, over een periode van 15 jaar.
 • Energiebesparing en duurzame energie voor sportaccommodaties
  Sportclubs die investeringen doen om hun energieverbruik te reduceren, kunnen rekenen op een subsidie van 30% voor de investering. Ook voorziet de regeling in een tegemoetkoming voor de kosten van benodigd energieonderzoek. Let op: er is een stormloop op deze regeling dus de vraag is hoe lang u hier nog gebruik van kunt maken.

Solar Totaal Advies: advies en installatie op maat

Of u nu een klein bedrijf heeft of een multinational bent; Solar Totaal Advies kan het hele traject van A-Z voor u oppakken. Dit betekent allereerst een goed advies: wat is er mogelijk bij uw organisatie en uw pand(en)? Van welke financiering kunt u gebruik maken? Desgewenst pakt Solar Totaal Advies dat helemaal voor u op.
Onze vaste erkende installateurs zorgen uiteindelijk voor een perfecte installatie. Hierbij wordt er rekening gehouden met vele eigenschappen zoals dakbelasting, windbelasting, schaduwwerking en meterkast.

Om u van advies te voorzien en te bekijken wat zonnepanelen voor u oplevert, kunt u een afspraak met ons maken. Uiteraard is dit gesprek geheel kosteloos en vrijblijvend. Aan de hand van uw specifieke situatie en wensen, wordt er een offerte op maat gemaakt. 

Offerte zonnepanelen (vrijblijvend)