Alhoewel u de BTW kunt terugvragen wanneer u zonnepanelen aanschaft, heeft u voor de aanschaf en installatie wel een startbedrag nodig. Wanneer u dit bedrag niet beschikbaar heeft of het hier niet voor wilt gebruiken, bestaan er verschillende leningen waar u gebruik van kunt maken.

Groene lening - GreenLoans Lening

Met de GreanLoans Lening financiert u ‘groene’ investeringen in en om uw koopwoning. GreanLoans is een product van Advance Finance BV en onderdeel van ALFAM Consumer Credit. Die laatste is een 100% dochteronderneming van de ABN AMRO bank.

Het te lenen bedrag varieert tussen de € 5.000,- en € 50.000,-, de looptijd tussen de 5 en de 15 jaar.

U ontvangt het bedrag in één keer op uw rekening en betaalt iedere maand een deel terug. Dat bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Aan het einde van de looptijd heeft u het hele bedrag terugbetaald. De rente is in een aantal gevallen fiscaal aftrekbaar.

Met de GreenLoans Lening kunt u de aanschaf van zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp en meer financieren. Kijk voor een gehele lijst en meer informatie op GreenLoans.nl.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is in het leven geroepen voor de financiering van energiebesparende maatregelen en speciaal bedoeld voor particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren. Het geld voor deze regeling komt uit het Nationaal Energiebespaarfonds; opgericht door het Rijk en gefinancierd door het Rijk, de Rabobank en de ASN bank.

De Energielening betreft een lening van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. De looptijd is afhankelijk van de hoogte van de lening en betreft 7, 10 of 15 jaar. De rente over deze lening is aftrekbaar en afhankelijk van de hoogte en de looptijd. Van het totale geleende bedrag, kunt u maximaal 75% gebruiken voor het financieren van zonnepanelen, de overige 25% moet gebruikt worden voor andere energiebesparende maatregelen.

Meer informatie over de Energiebespaarlening kunt u vinden op de site van het Nationaal Energiebespaarfonds.

Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening wordt betaald door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en verstrekt door gemeentes en provincies. Zij stimuleren de investering in duurzame maatregelen aan woningen.

De Duurzaamheidslening betreft, net als de Energiebespaarlening, een lening van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. De hoogte is afhankelijk van de regeling van uw gemeente of provincie.

De looptijd betreft 10 jaar voor leningen tot € 7.500,-. Bij hogere bedragen is de looptijd 15 jaar. Net als bij de Energiebespaarlening, kunt u vaak maar 75% van het totale bedrag aan zonnepanelen besteden. De rest moet u gebruiken voor andere duurzame maatregelen aan uw woning.

Welk bedrag u ook leent, u ontvangt altijd een rentekorting van 3% op de 10- of 15 jaars vaste rente van de SVn. De lening wordt onderhands en als jaar annuïteitenlening verstrekt. Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort en kan altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij worden afgelost.

Meer informatie kunt u opvragen bij uw eigen gemeente, provincie of het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Heeft u vragen over de verschillende leningen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Offerte zonnepanelen (vrijblijvend)